Parametry inkubacji przepiórki chińskiej i japońskiej
|
|
Długość dni inkubacji: | 17 |
Temperatura inkubacji: | 37,8 °C |
Wilgotność wylęgu I etap: | 55-58% |
Koniec obracania jaj w dniu: | 15 |
Wilgotność klucia II etap: | 65-70% |
Obracanie jaj: |
2-3 razy dziennie /rano i wieczorem/ |
Parametry inkubacji dla kur
|
|
Długość dni inkubacji: | 21 |
Temperatura inkubacji: | 37,7 - 38 °C |
Wilgotność wylęgu I etap: | 55-58% |
Koniec obracania jaj w dniu: | 18 |
Wilgotność klucia II etap: | 70% |
Obracanie jaj: |
2-3 razy dziennie /rano i wieczorem/ |
Parametry inkubacji jajek samicy bażanta
|
|
Długość dni inkubacji: | 23-28 |
Temperatura inkubacji: | 37,7 - 37,8 °C |
Wilgotność wylęgu I etap: | 55-58% |
Koniec obracania jaj w dniu: | 18-24 |
Wilgotność klucia II etap: | 70% |
Obracanie jaj: |
2-3 razy dziennie /rano i wieczorem/ |
GATUNEK
|
Długość /dni/
|
Temperatura
/°C/
|
Wilgotność
I etap
|
Koniec obracania
jaj
w dniu…
|
Wilgotność
II etap
|
Bażant
(Phasianus colchicus)
|
23-28
|
37,7-37,8
|
55-65%
|
21
|
74%
|
Bażant
birmański i tajwański
|
27
|
37,8
|
55-65%
|
24
|
70%
|
Bażanty Tragopan, olśniak
|
28
|
37,7
|
55-65%
|
25
|
70%
|
Bażant Uszak siwy
|
26-28
|
37,7
|
55-65%
|
23
|
70%
|
Bażant Uszak brunatny
|
26-27
|
37,7
|
55-65%
|
23
|
70%
|
Bażant Uszak biały
|
24
|
37,7
|
55-65%
|
21
|
70%
|
Bażant himalajski
|
26
|
37,7
|
55-65%
|
23
|
70%
|
Bażant srebrzysty
i inne kiśćce
|
24-25
|
37,7
|
55-65%
|
21
|
70%
|
Bażanty: królewski i japoński
|
24-25
|
37,7
|
55-65%
|
21
|
70%
|
Bażant nepalski
|
24-25
|
37,7
|
55-65%
|
21
|
70%
|
Bażanty: złocisty i diamentowy
|
21-22
|
37,7
|
55-65%
|
18
|
70%
|
Bażant pawi Palawański
|
18-19
|
37,7
|
55-65%
|
15
|
60-70%
|
Bażant pawi Malajski i Wietnamski
|
22-23
|
37,7
|
55-65%
|
19
|
60-70%
|
Bażant Argus
|
24-25
|
37,7
|
55-65%
|
21
|
70%
|
Parametry inkubacji pawi
|
|
Długość dni inkubacji: | 27-29 |
Temperatura inkubacji: | 37,7-37,8 °C |
Wilgotność wylęgu I etap: | 45-60% |
Koniec obracania jaj w dniu: | 24-25 |
Wilgotność klucia II etap: | 60-70% |
Obracanie jaj: |
1-3 razy dziennie /rano i wieczorem/ |
GATUNEK
|
Długość /dni/
|
Temperatura
/°C/
|
Wilgotność
I etap
|
Koniec obracania
jaj
w dniu…
|
Wilgotność
II etap
|
Paw
indyjski i złoty
|
27-28
|
37,8
|
55-60%
|
24
|
70%
|
Paw jawajski
(Pavo muticus)
|
28
|
37,8
|
55-60
|
25
|
65-70%
|